joi, 24 mai 2012

SALATA DE PUI

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg piept de pui
un borcan 800 g castraveciori murati
200 g gogosari acri
800 g rosii
800 g ciuperci proaspete sau din conserva
100 - 200 g iaurt gros (dupa gust)
cca 400-500 g maioneza(dupa gust)
zeama de lamaie
cateva foite varza rosie
cateva foite varza alba
o legatura ceapa verde
cateva fire de usturoi verde
morcov dupa gust
mazare dupa gust
fasole verde dupa gust
putina telina
boabe de porumb dupa gust
mustar dulce dupa gust
sare,piper,nucsoara


Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe in apa rece cu putina sare si se inlatura spuma care se formeaza in timpul fierberii.
Foitele de varza rosie si varza alba se spala, se taie fasii cat mai subtiri.Rosiile se taie in cubulete(nu se oparesc),castravetii si gogosarii se taie feliute sau cubulete, ceapa si usturoiul se toaca marunt,ciupercile fierte se taie marunt.Porumbul se fierbe alaturi de cubuletele de morcov,telina,mazare si fasole verde.
Carnea si legumele se pot fierbe si la aburi.
Se pregateste dressingul din iaurt,maioneza,mustar, se amesteca bine , se potriveste de sare, piper, nucsoara, zeama de lamaie, mustar.
Toate ingredientele se amesteca cu pieptul de pui fiert taiat cubulete, se toarna dressingul si se amesteca cu grija.
Se serveste rece ornata cu salata verde, masline,felii de ou fiert. 
 

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu